Logo Schietsport Emmen

Buitenbaan

De buitenbaan in Emmen is voorzien van elektronische schotwaardering op afstanden van 50, 100 en 300 meter. De buitenbaan is een gecombineerde baan, waar voor 50-meteronderdelen maximaal 18 schietpunten kunnen worden ingericht en voor 100- of 300-meteronderdelen zijn maximaal 14 schietpunten beschikbaar. Doorgaans zijn er vijf 100-meterschietpunten en negen 300-meterschietpunten ingericht.

De buitenbanen worden vooral aangewend voor de verhuur aan lokale en regionale schietverenigingen, maar met name de 100- en 300-meterbanen worden ook gebruikt voor gastschutters uit het hele land. De 50-meterbanen zijn in gebruik door de Nationale Selectie en andere topsportprogramma’s van de KNSA. De buitenbanen in Emmen worden veel gebruikt voor Districts- en Nederlandse Kampioenschappen en zelfs Duitse regionale kampioneschappen worden er georganiseerd door Duitse verenigingen en de Duitse Landesverbände.

Sportschutters die in het bezit zijn van een geldig verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen, met daarop een kleinkaliber-geweer (alleen 100 meter) en/of een grootkaliber-geweer vermeld, kunnen door tussenkomst van hun vereniging een zogenaamde Emmen-pas aanschaffen. De Emmen-pas bestaat uit maximaal 10 schietbeurten voor een totaaltarief van € 130,00, of uit maximaal 5 schietbeurten voor een tarief van € 85,00. Deze schietbeurten betreffen schietactiviteiten voor een heel uur. Met deze Emmen-pas is het tevens mogelijk om via de Emmen-baanplanner maximaal 3 maanden van tevoren een baan te reserveren op een zaterdag, woensdagmiddag of donderdagmiddag, mits de baan niet in gebruik is voor KNSA-wedstrijden.

Uitgebreide informatie over het schieten op de 300-meterbaan en de Emmen-pas is beschikbaar op de KNSA website.

Op de baan is het uitsluitend toegestaan te schieten met schoudervuurwapens (geweren) van het type en het kaliber zoals binnen de door de KNSA-gereglementeerde disciplines is toegestaan (maximaal 8 mm). Het gebruik van herladen munitie is eveneens toegestaan. Voor het schieten op de 100- meterschijven is uitsluitend munitie toegestaan met een energie van maximaal 3.500 Joule, ongeacht of de kruitlading gereduceerd is ten opzichte van de standaardpatroon in het desbetreffende kaliber. Klik hier voor een overzicht van toegestane en niet-toegestane kalibers. Indien geschoten wordt op de 300-meterschijven geldt deze beperking niet.

Voor het Veiligheidsreglement van de 300-meterbaan klik hier.

 

Veenakkers 30, 7881 XJ EMMER COMPASCUUM

0591-354741

info@schietsportcentrum.nl