Logo Schietsport Emmen

Jachtopleiding

Sinds 1 april 1978 dient iedereen die een jachtakte wil aanvragen in het bezit te zijn van het door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit erkend jachtdiploma. De gehele jachtopleiding  bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In de theorie wordt de deelnemers vooral basiskennis bijgebracht die noodzakelijk is om op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen aan de jacht. In de praktijklessen van de jachtopleiding wordt de deelnemers geleerd vaardig en vooral veilig om te gaan met een vuurwapen. Ons schietsportcentrum is een door de SJN (Stichting Jachtopleiding Nederland) erkende baan en daarmee een officiële opleidingsbaan voor onderstaande praktijkgedeelten uit de jachtopleiding:

•    Vaardigheid met het hagelgeweer
•    Vaardigheid met de kogelbuks


VAARDIGHEID MET HET HAGELGEWEER
De ervaren gediplomeerde instructeurs van het Schietsportcentrum leren u tijdens de lessen hoe u met het wapen om moet gaan en bereiden u voor op het examen. De eerste lessen bent u vooral bezig met de veiligheid, de handelingen en de houding. Een goede schiethouding en plaatsing van het wapen zijn essentieel voor het schot.

Zowel de instructie hagel- als kogelschieten, geschiedt uitsluitend op afspraak. Wij kunnen dan een goede planning maken voor wat betreft de instructeurs, zodat we alle tijd hebben u een goede les te laten volgen.

Ons advies is zo spoedig mogelijk te beginnen met het onderdeel Vaardigheid met het hagelgeweer.
Hagelschieten vergt veel oefening,  vanaf november tot en met mei  1 à 2 keer per week naar de schietbaan om de instructie te volgen, is geen overbodige luxe (uitzonderingen daargelaten).
Een ronde hagelschieten bestaat uit 25 schoten en kost € 35,00. Deze prijs is inclusief:

•    gebruik hagelgeweer
•    kleiduiven
•    patronen
•    instructie door een gediplomeerde schietinstructeur
•    verzekering


VAARDIGHEID MET DE KOGELBUKS
De instructie met een kogelbuks vindt plaats op de kogelbaan van het Schietsportcentrum, die is voorzien van een elektro- nisch schotwaarderingssysteem. De schutter schiet hierbij in zittende of opgelegde houding over een afstand van 100 meter, 2 keer 2 schoten op een afbeelding van een staande bok. De gediplomeerde instructeur leert de beginnende jager omgaan met het kogelgeweer, de trekkerdruk, de ademhaling, de veiligheid en het afgeven van het perfecte schot.

De kosten voor het kogelschieten bedragen € 25,00.
Deze prijs is inclusief:
•    gebruik kogelgeweer
•    munitie
•    instructie door gediplomeerde instructeur
•    verzekering

Advies: beginnen met 1 keer per maand, in januari indien nodig dit opvoeren.

In tegenstelling tot het hagelschieten vergt het kogelschieten niet zo veel oefening; de veiligheidshandelingen zijn natuurlijk wel belangrijk. Hiervoor is een handleiding beschikbaar, zodat u dit reeds thuis kunt bestuderen.

Uitgebreide informatie over de Jachtopleiding is te vinden op de website van de Stichting Jachtopleiding Nederland.

 

Veenakkers 30, 7881 XJ EMMER COMPASCUUM

0591-354741

info@schietsportcentrum.nl