Logo Schietsport Emmen

Kleiduivenschieten

Het kleiduivenschieten behoort tot de dynamische schietsportonderdelen. Er wordt namelijk niet op een stilstaand doel (schietschijf) geschoten, maar op lemen schoteltjes (kleiduiven) die door een machine worden weggeslingerd in de lucht met een snelheid van 120 km per uur. De schutter moet proberen vanuit verschillende posities de kleiduif (met een doorsnede van ongeveer 11 cm) die steeds uit een andere richting voorbij komt, te raken. Het kleiduivenschieten is een vorm van schietsport met veel dynamiek en spanning, waarbij veel concentratie is vereist. Daarnaast is het een buitensport, wat ook veel mensen aanspreekt.

In Nederland worden voornamelijk twee vormen van kleiduivensport beoefend, namelijk Skeet en Trap, waarbij de disciplines Sporting Skeet en Sporting Trap eenvoudigere versies zijn van de disciplines Olympisch Skeet en Olympisch Trap. De Sporting-disciplines zijn minder moeilijk dan de Olympische en dat heeft te maken met de verschillende regelgeving. (Beginnende) schutters kunnen hierdoor sneller betere resultaten behalen en daardoor (nog) meer plezier aan hun sportbeoefening beleven. De Sporting-disciplines kunnen daarom ook  een opstap vormen naar de Olympische kleiduivendisciplines. Al deze disciplines kunnen in Emmen worden beoefend.

Het kleiduivenschieten gebeurt onder toeziend oog van gediplomeerde instructeurs met een zogenaamd hagelgeweer. Voor geweren, munitiepatronen, gehoorbescherming en schietbrillen wordt gezorgd. Zelf hoeft u dus niets mee te nemen, behalve een geldig legitimatiebewijs. Maar makkelijke schoenen en kleding is natuurlijk raadzaam.

Zowel voor dames als voor heren is het kleiduivenschieten geschikt en u zult al snel in de ban raken van deze bijzondere sport.

 

Veenakkers 30, 7881 XJ EMMER COMPASCUUM

0591-354741

info@schietsportcentrum.nl