Logo Schietsport Emmen

Accommodatie

De Schietsportaccommodatie Emmen maakt onderdeel uit van het Geluidssportcentrum “Pottendijk”, speciaal ontwikkeld voor – de naam zegt het al – sporten die meer geluid produceren dan de meeste andere sporten, waardoor ze niet zo makkelijk kunnen worden beoefend in dichtbevolkte gebieden. In het dichtbevolkte Nederland gelden strenge geluidsnormen en is bovendien een groot perceel grond voor de beoefening van een dergelijke sport, vanwege de nabijheid van woningen en stadscentra, niet of nauwelijks meer beschikbaar. In de Gemeente Emmen was dat echter nog wel mogelijk. Ook een karting-centrum en motorcrossbaan is in dit geluidssportcentrum gevestigd.

Het schietsportcentrum Emmen bestaat uit een aantal Kleiduivenbanen die in de open lucht zijn gesitueerd. Zo is er één Olympisch-Trap-baan aangelegd, voorzien van 15 kleiduivenwerpmachines. Er zijn twee Olympisch-Skeet-banen aangelegd, die tevens geschikt zijn voor de beoefening van de Sporting-Skeet-discipline. Ook is nog een eenvoudige zogenaamde Ball-Trap-kleiduivenschietbaan aangelegd waarop één kleiduivenwerpmachine is gesitueerd. Tenslotte is een Kleiduivenparcoursbaan op het schietsportcentrum aanwezig.

Het schietsportcentrum is de trainingslocatie voor de Nationale Selectie Kleiduiven van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie), die daar zeer regelmatig in het kader van hun fulltime topsportprogramma, trainen en verder vinden hier officiële, Afdelings-, Districts- en Nederlandse Kampioenschappen Kleiduiven plaats.

Verder beschikt het schietsportcentrum over Geweer- en Pistoolbanen, zowel indoor (voor de 10-, 12- 25- en 50-meter-disciplines, als outdoor (voor de 50-, 100- en 300-meter-disciplines), uitgerust met elektronische schotwaardering.

Nog maar op een zeer beperkt aantal schietbanen kan in Nederland op een 300-meter-langeafstandsbaan in de buitenlucht worden geschoten door sportschutters en met de 300-meterbaan in Emmer-Compascuum wordt dus in een grote behoefte voorzien. Deze baan is bovendien totaal uniek in zijn soort, door z’n innovatieve en uitgekiende constructie. In plaats van betonnen schermen, is de baan uitgerust met 17 stalen schermen bekleed met hout op regelwerk en met een op een aantal punten verlaagde baanzool waardoor het aantal schermen fors minder is dan normaal gesproken. Het moment waarop het projectiel de baanzool raakt is daardoor veel later waardoor de ricochetmogelijkheden minder worden. De stalen schermen zijn bevestigd op een vakwerkconstructie, ook wel bekend als de portalen over de Nederlandse snelwegen, waarop matrixborden zijn bevestigd. De baan bestaat dus uit 17 schermen en een baanzool die ruim 23 meter breed is, zodat op 300 en 100 meter 14 schietpunten en op 50 meter 18 schietpunten kunnen worden geïnstalleerd. De standplaats schutter is overdekt met een dak van 12 meter diep en 25 meter breed. Ook deze baan is uiteraard voorzien van elektronische schotwaardering, evenals alle binnen-banen voor Pistool en Geweer.

Het schietsportcentrum beschikt verder over een restaurant met fantastisch open zicht op de kleiduivenbanen en een groot terras waar ’s zomers ook barbecues mogelijk zijn, en verder over overige ruimtes die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, cursussen, enzovoorts.

Schietsportcentrum Emmen is goed bereikbaar per auto en beschikt over een eigen parkeertterrein. In de omgeving zijn voldoende hotels aanwezig indien u er echt een meerdaags uitje van wilt maken, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan het kartcircuit en of aan het Dierenpark Emmen, die zich beide op korte afstand van het schietsportcentrum bevinden.

 

 

Veenakkers 30, 7881 XJ EMMER COMPASCUUM

0591-354741

info@schietsportcentrum.nl